Tuin Roete - Rondreis Zuid-Afrika

Hoogtepunten van de rondreis

 • Bruisend Kaapstad en de Tafelberg
 • Slapen tussen de wijnranken
 • Walvissen spotten in Hermanus
 • Tokkelen en ziplines bij de Cape Canopy Tour
 • Vele stops langs de bekende Tuinroute
 • Privé-park met safari en verblijf in safaritenten
 • Olifanten in het Addo Elephant Park
Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Kaap Agulhas Vuurtoren


Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Kaart Zuid-Afrika route

Samenvatting rondreis

Inclusief:

 • Reisduur: 12 dagen
 • Autohuur: 11 dagen cat. C - all-inclusive
 • 10 overnachtingen met 10x ontbijt en 1x diner
 • 3 safari's met 4x4 jeep
 • Directe KLM-vlucht vanaf Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht vanaf Port Elizabeth
 • Vanaf € 1.950,- pp (bij 2 personen)

Exclusief:

 • Benzine, evt. auto toeslagen, overige maaltijden, entreegelden parken, excursies, fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Voor meer informatie zie Voorwaarden.Bruisend Kaapstad

Na je rechtstreekse KLM-vlucht check je in bij een wel zeer centraal gelegen bed and breakfast. Zowel te voet als met de huurauto kun je alle kanten op in Kaapstad. Een bezoekje aan de top van de Tafelberg mag echt niet ontbreken. Deze platte berg is wel 3 kilometer breed en je kunt er heerlijk wandelen terwijl je van het uitzicht geniet. Een excursie naar Robbeneiland is erg indrukwekkend en geeft je ook een prachtig zicht op deze berg. Als je van kleur houdt, ga dan vooral naar de wijk Bo-Kaap. De huizen in deze wijk hebben allerlei felle kleuren en dat levert prachtige plaatjes op. Rij 's avonds vooral even naar het Bloubergstrand en geniet van de zonsondergang.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Kabelbaan Tafelberg

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Cape of Good Hope

Kaapse schiereiland

Via de indrukwekkende Chapman's Peakdrive verlaat je Kaapstad. Je bezoekt het Kaapse schiereiland, waar je diverse leuke stops kunt maken. Klim naar de top van de vuurtoren op Cape Point en ga op de foto bij Kaap de Goede Hoop, het meest zuid-westelijke puntje van het Afrikaanse continent. Ook zijn er diverse wandelroutes in het park, je kunt hier zomaar het eerste wild van je reis spotten. In Simon's Town vind je Boulders Beach, een strand waar een grote groep pinguïns leeft. De route gaat verder naar de wijnstreek. Je verblijft op een landgoed waar dagelijks wijnproeverijen plaatsvinden. Een wandeling langs de wijnranken vraagt gewoon om een picknick.


Vliegen door de bergen

Houd je wel van wat spanning en sensatie? Dan is de Cape Canopy Tour echt iets voor jou! Na een duidelijke veiligheidsbriefing ga je met een kleine groep waaghalzen per jeep de bergen in. Na een zogenoemde 'African massage' over de slechte hobbelwegen start je avontuur. In 4,5 uur tijd beleef je diverse ziplines van bergtop naar bergtop. Onderweg vlieg je over watervallen en de langste tokkelbaan van 320 meter duurt meer dan 30 seconden. Oh ja, de tocht gaat ook nog over een wiebelbrug, adrenaline gegarandeerd! Eenmaal terug bij je huurauto is het nog een klein uurtje rijden naar Hermanus.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Cape Canopy Tour

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Whale Crier of Hermanus

Walvissen spotten in Hermanus

Eenmaal in Hermanus aangekomen kan het je niet ontgaan zijn, je bent in de walvishoofdstad van de wereld. Vanaf het 'cliff-path' in de baai kun je ze zien liggen en zwemmen. Er gaan genoeg boten de zee op om deze giganten op gepaste afstand te kunnen bekijken. De walvissen zijn tussen september en november in de baai te vinden. Het warme water rond de kust maakt dit de ideale plek om te paren. Sinds 1991 is de walvisomroeper regelmatig te vinden langs de kustlijn. Met zijn hoorn geeft hij aan welke walvissen er in de baai te vinden zijn. Neem vooral je verrekijker mee en zoek met hem mee!


Tuin Roete

Vanaf Hermanus volg je de bekende Tuinroute, al weet niemand waar deze nu precies begint. De indrukken die je hier op doet zijn heel divers, prachtige vergezichten langs de kustlijn tot glooiende wijngaarden in het binnenland. Het is een waanzinnige route, waarbij je de meest wisselende landschappen doorkruist. De beste reistijd is zo tussen juli en december, omdat dan de prachtigste bloemen tevoorschijn komen. Onderweg stop je even bij Kaap Agulhas, het meest zuidelijke puntje van Zuid-Afrika. Hier ontmoeten de Indische en Atlantische oceaan elkaar, wat garant staat voor metershoge golven.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Strelitzia bloem

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Struisvogel Oudtshoorn

Struisvogels in Oudtshoorn

Oudtshoorn staat bekend om haar struisvogelteelt, wat een grappige vogels zijn dit toch. Breng een bezoek aan een farm en kom echt alles over deze beesten te weten. Denk wel aan het dierenwelzijn en sla een ritje op een struisvogel over. Heb je nog tijd over? Breng dan een bezoek aan de Cango Caves voor wat heerlijke verkoeling op een warme dag. Deze grotten worden tot de mooiste van de wereld gerekend. Je kunt onder begeleiding van een gids mee door de verschillende zalen en tunnels, in totaal is er meer dan 4 kilometer aan gangenstelsels ontdekt. Er is ook een gevorderde rondleiding waarbij je echt door kleine gaten en tunnels gaat, een goede conditie is daarbij wel vereist.


Happen en stappen in Plettenberg

De Tuin Roete neemt je mee naar de omgeving van Plettenberg Bay. Je komt door het plaatsje Knysna, de hoofdstad van de Tuinroute. Je vindt er veel leuke winkeltjes en markten, naast de indrukwekkende natuur. Ook staat deze stad bekend om de oesters die je er kunt eten. Als je van wandelen houdt is het Robberg Nature Reserve een goede dagbesteding. De prachtige wandeling brengt je naar de grote kolonie zeeleeuwen die hier leeft. Tot slot bezoek je het Tsitsikamma National Park, waar de Tuin Roete ongeveer tot zijn einde komt.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Robberg Nature Reserve

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Giraf Neushoorn Safari

Geen Afrika zonder safari

Om het echte Afrikaanse safari gevoel te ervaren, eindig je de reis in een prachtig privé-reservaat. Samen met de ranger ga je in safarivoertuigen het park in, waarbij je van alles te weten komt over de dieren in het park. 's Avonds eet je met alle gasten in een traditionele boma en wissel je verhalen uit rondom het kampvuur. In het donker maak je een avondsafari en word je naar je safaritent gebracht. Je ontwaakt midden in de natuur en neemt bijna afscheid als vrienden. Met eigen huurauto breng je de laatste dag door in het Addo Elephant Park. Wat een afsluiter van deze prachtige route door het mooiste stukje van Zuid-Afrika!