Noordelike Toer - Rondreis Zuid-Afrika

Hoogtepunten van de rondreis

 • Meerdaagse wandeltrail met rangers
 • Safari in het Kruger National Park
 • Geniet van alle uitzichten langs de Panorama Route
 • Sta in de grootste baobab boom ter wereld
 • Pilanesberg National Park in een oude vulkaan
 • Bezoek het indrukwekkende Sun City Resort
Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Hornbill vogel


Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Kaart Zuid-Afrika route

Samenvatting rondreis

Inclusief:

 • Reisduur: 12 dagen
 • Autohuur: 11 dagen cat. C - all-inclusive
 • 10 overnachtingen met 10x ontbijt, 2x lunch en 3x diner
 • Meerdaagse wandeltrail in Kruger
 • Directe KLM-vlucht vanaf Amsterdam
 • Vanaf € 1.750,- pp (bij 2 personen)

Exclusief:

 • Benzine, evt. auto toeslagen, overige maaltijden, entreegelden parken, excursies, fooien en overige persoonlijke uitgaven.

Deze reis valt onder STO-reisgarantie. Voor meer informatie zie Voorwaarden.Wandelen door het Kruger

Na de landing in Johannesburg en een hotelovernachting vertrek je met je huurauto richting het Kruger National Park. Er zijn gebieden aangewezen die nog echt 'wilderness' zijn, naast de wandeltrails worden hier geen andere activiteiten ondernomen. Je verblijft met maximaal 8 personen in een kamp, samen met 2 rangers en een kok die alle maaltijden verzorgt. Twee maal per dag ga je wandelen door de omgeving, wat is dit ongelooflijk spannend zeg! De ranger volgt alle sporen en brengt je dichtbij de grootste dieren. Je ziet veel minder dieren dan met de auto, maar als je ze dan vindt, giert de spanning door je lijf. Deze ervaring blijft je een leven lang bij!

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Ranger Geweer Wandelsafari Walkingtrail Kruger

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Kudu Safari

Op zoek naar de Big Five - Safari

De trail bestaat uit 3 overnachtingen met 2 dagen wandelen. Je dient een goede gezondheid te hebben omdat je tot maximaal 20 kilometer per dag moet kunnen lopen. Je slaapt echt middenin de bush, dus er is geen stroomvoorziening. Dit is Afrika zoals het bedoeld is! Na de wandeltrail ga je met eigen auto nog een volledige dag het Kruger park verkennen. Je mag alle paden verkennen, zolang ze maar geasfalteerd zijn. Krijg jij het voor elkaar om de volledige Big Five te vinden? Aan het einde van de dag verlaat je het Kruger en slaap je in Hazyview in een echte Rondavel.


De bergen in met de Panorama Route

De Panorama Route brengt je langs de Blyde River Canyon, een van de groenste en grootste kloven in heel Afrika van bijna 800 meter diep en 26 kilometer lang. Je vindt er prachtige watervallen, vergezichten als God's Window, de Drie Rondavels en Bourke's Luck Potholes. Onderweg zijn er leuke marktjes waar je volop souvenirs kunt kopen. De route gaat steeds noordelijker en brengt je naar Tzaneen. Je gaat de Magoebaskloof over, een indrukwekkende route langs dichtbegroeide bossen met een subtropisch klimaat.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Blyde River Canyon

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Baobab boom biggest

Baobab en watervallen

Een klein stukje terug vind je Modjadjiskloof, hier staat de grootste baobab boom ter wereld. Helaas is deze boom recentelijk deels omgevallen, maar hij is nog steeds erg indrukwekkend om te zien. De bosjesmannen geloofden dat de goden deze bomen voor straf op de aarde hebben gegooid, maar dat ze daarbij op z'n kop terecht zijn gekomen. Zijn bijnaam is dan ook de 'upside down tree'. Hele oude bomen worden hol van binnen. In deze baobab is die ruimte zo groot, dat er een kleine bar in zit! Je kunt in de omgeving ook de Debengeni Falls bezoeken, een prachtige plek met kristalhelder water. 


Luxe in het Sun City Resort

Sun City is een van de merkwaardigste plekken die ik ken. Het is een gigantisch resort met hotels en casino's, waarbij alles tot in de puntjes gedecoreerd is met beelden van Afrikaanse dieren. Het is vakmanschap en kitsch in een, maar zeker het bezoeken waard. Je vindt er 4 hotels, 2 golfbanen en zelfs een kunstmatig strand inclusief reusachtige golven. Verdwaal in het doolhof of beleef een aardbeving op de 'Bridge of Time'. Een heerlijk dagje zwembad met diverse glijbanen beleef je in 'Valley of the Waves'. Je overnacht buiten het resort gezien de hoge prijzen van de hotels. Maar met een dagentree kun je wel van alle faciliteiten gebruik maken.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Sun City Palace of lost City

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Zebra Safari Pilanesberg National Park

Safari in een vulkaan

Vanuit het bed and breakfast kun je met eigen auto het Pilanesberg National Park in, dat gelegen is in de krater van een oude vulkaan. Inmiddels is het een dode vulkaan, maar het gebied is een van de grootste vulkanische complexen ter wereld. In 1979 werden zo'n 6.000 dieren in deze krater uitgezet. Inmiddels zijn dit er zelfs meer dan 10.000! Je kunt de volledige Big Five tegenkomen en onderweg leuke stops maken bij de verschillende drinkplaatsen en uitkijkplekken. Ook staat het park bekend om zijn luchtballonsafari's, met name voor gasten uit het Sun City Resort.


Prachtig Pretoria

De laatste dag is aangebroken en dat betekent dat je terug gaat rijden naar Johannesburg. Onderweg kom je nog door Pretoria, de regeringsstad van Zuid-Afrika. De regering zetelt in het Uniegebouw, een prachtig gebouw met mooi uitzicht over de stad. Ben je in het juiste jaargetijde (oktober), dan bloeien de duizenden jacarandabomen volop en kleurt de stad paars. Minstens zo indrukwekkend is het Voortrekkermonument, waar je de geschiedenis van de Voortrekkers leert kennen. Terug in Johannesburg lever je de huurauto weer in en komt de Noordelike Toer ten einde. Al je herinneringen aan mooie dieren, mensen en natuur neem je mee naar huis.

Rondreis Zuid-Afrika Safari Bobotie Reizen Voortrekkermonument Pretoria